Breaking news

Άνοιξη
A

Μετά τον κρύο καιρό που σημειώθηκε χτες σε πολλές περιοχές, επιστρέφει σήμερα, Πέμπτη, η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Η μέρα προβλέπεται ηλιόλουστη και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς το μεσημέρι. Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ νέα βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή.

Tην Δευτέρα, 25η Μαρτίου πιο ηλιόλουστος καιρός προβλέπεται στα ανατολικά και νότια, ενώ κυρίως στα δυτικά και λιγότερα στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα 18 με 20 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη, σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και μόνο στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και απο τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου, η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις