Breaking news

Καιρός
A

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, αφού οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά της χώρας. Ωστόσο, σήμερα, πρώτη ημέρα της άνοιξης (σήμερα είναι η εαρινή ισημερία), η ημέρα θα είναι πιο κρύα τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από τις επόμενες.

Την Πέμπτη και έως το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα βελτιωθεί, με άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νέα βελτίωση αναμένεται την Κυριακή. Τα πρώτα στοιχεία δίνουν για την 25η Μαρτίου πιο ηλιόλουστο καιρό στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, θα σημειωθούν πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και την Εύβοια. Στη δυτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου, σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις