Breaking news

Βροχές και καταιγίδες
A

Συννεφιασμένος πρόκειται να είναι σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου ο καιρός, με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, ο καιρός θα συνοδευτεί με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Παράλληλα, στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα έχει αυξημένες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν βροχές ή όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βόρειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη θα έχει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες θα έχει αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα κυμανθεί από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Ο καιρός, θα έχει λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις