Breaking news

Ηλεκτρικά λεωφορεία
A

Τα πρώτα 140 Ytong ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται πλέον στην Αθήνα και σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μπαίνουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής-χωρίς επιβάτες- λειτουργίας.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ.Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της Εταιρείας μας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. «Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα».

Έφτασαν και στη Θεσσαλονίκη 110 ηλεκτρικά οχήματα

Τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία έφτασαν υπό βροχή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την Κίνα, από όπου ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι τους και συγκεκριμένα από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «θα χρειαστεί να γίνει ο εκτελωνισμός των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, η ταξινόμηση και η προετοιμασία τους» και με δεδομένο ότι ήδη πραγματοποιούνται οι εργασίες για την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών που θα εγκατασταθούν, τα λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πόλη εντός της Άνοιξης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις