Breaking news

ΟΑΚΑ
A

Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Η επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ θα γίνει με την προϋπόθεση ότι θα αφαιρεθούν τα πολυκαρβονικά φύλλα από την εξωτερική επιφάνεια του δίδυμου «στεγάστρου Καλατράβα». Το συμπέρασμα που προκύπτει στην έκθεση είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, δεν θα υφίσταται κανένας κίνδυνος .

Οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εν λόγω είδηση μπαίνει τέλος και στην αγωνία όσων είχαν προμηθευτεί εισιτήριο για τις καλοκαιρινές συναυλίες, καθώς αναμένεται να διεξαχθούν όλες κανονικά. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις