Breaking news

κρέμα
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την ανάκληση της διακίνησης και διάθεσης καλλυντικών παρτίδων προϊόντων της γνωστής εταιρείαςGlow Era, καθώς βρέθηκε συστατικό που δεν αναγράφεται στις επισημάνσεις των προϊόντων, ενώ στο ένα προϊόν, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλείται η παρτίδα 36222 του καλλυντικού προϊόντος «Glow Era Stem Cells Revolution Total Regenerating Cream»καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με την ισχύουσα νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς τον έλεγχο του συστατικού «Hexyl cinnamaldehyde», το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή του βρέθηκε να υπερβαίνει το ποσοστό του 0,001%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό «Phenoxyethanol», το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Το προϊόν είναι το εξής: 

glow era
CHERRYBOX

Ακόμα, ο συγκεκριμένος οργανισμός αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος «Glow Era Anti- Ageing Day Cream»καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως 2 προς την περιεκτικότητα του συστατικού «Benzyl Alcohol», το οποίο υπερβαίνει το όριο του 1,0%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό «Phenoxyethanol», το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Το προϊόν είναι το ακόλουθο: 

Glow Era Anti- Ageing Day Cream
CHERRYBOX

Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα παραπάνω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις