Breaking news

wifi_free
A

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενισχύει τα ψηφιακά έργα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ποσό το οποίο ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όλα όσα ανακοινώθηκαν η σύμβαση, που υπογράφηκε στην Αθήνα από τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, έχει στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. Η χρηματοδότηση αφορά έργα από τα οποία θα επωφεληθεί άμεσα το σύνολο των πολιτών όσο και σε έργα έμμεσης ωφέλειας σε όλους τους τομείς αλληλεπίδρασης του πολίτη με το Δημόσιο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στη βασική κατηγορία βρίσκονται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, στην 2η κατηγορία εντάσσονται έργα όπως η υλοποίηση δικτύου υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ακόμη ιδιαίτερη βαρύτητα φαίνεται να δίνεται στην καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τους πολίτες και την προσαρμογή στις ανάγκες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, με χρηματοδότηση για δράσεις όπως οι Εθνικοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα 5 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις