Breaking news

attiki
A

Ξεκίνησαν οι αγωγές από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Μάλιστα, ήδη οκτώ πολίτες έχουν καταθέσει την πρώτη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού διεκδικώντας 128.000 ευρώ,

Όμως, η ταλαιπωρία των οδηγών δεν έχει τέλος, αφού υπάρχουν περιπτώσεις με «ψιλά» γράμματα όπου θα αφήσουν εκτός αποζημίωσης εκατοντάδες πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, η καταβολή της αποζημίωσης αφορά σε οχήματα και όχι σε οδηγούς ή επιβαίνοντες σε οχήματα. Αυτό εγείρει σημαντικά προβλήματα καθώς δεν αποζημιώνονται με 2.000 ευρώ όλοι οι επιβαίνοντες σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ή ταξί, καθώς και εκείνοι που οδηγούσαν εταιρικά αυτοκίνητα ή οχήματα που έχουν αποκτηθεί μέσω leasing.

Παράλληλα, για την είσπραξη της αποζημίωσης των 2.000 ζητείται από τους πολίτες δήλωση παραίτησης από άλλη αποζημίωση μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΔΣΑ έχει επισημάνει ότι κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να παραιτηθεί από την αξίωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις