Breaking news

Χειρουργείο
A

Αντί να χαρεί μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής της, τη γέννηση του παιδιού της, ένα απρόσμενο γεγονός μετά την καισαρική τομή για το δεύτερο παιδί της κόντεψε να της στοιχίσει την ίδια τη ζωή της. Είχε ξεχαστεί μια γάζα μέσα στο σώμα της γυναίκας από την επέμβαση της καισαρικής τομής σε ιδιωτική δομή, με αποτέλεσμα επί τρεις μήνες να έχει οχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πυρετό, μη μπορώντας οι γιατροί να καταλάβουν τι συμβαίνει. 

Μάλιστα έλαβε αντιβίωση που δεν επέδρασε, όπως ήταν φυσικό, ενώ ύστερα από τρεις μήνες υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και η διάγνωση ήταν κακή, καθώς τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο, είχε υποστεί διάτρηση. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται με αναστόμωση του λεπτού εντέρου και με στομία στο παχύ έντερο. Για την αποκατάσταση της εκτομής θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση για να ενωθεί το παχύ έντερο και να λειτουργήσει και πάλι.

Ωστόσο, η περιπέτεια της γυναίκας, όπως την εξιστορεί στο neakriti.gr, προκαλεί ανατριχίλα, αφού, όπως η ίδια λέει, αν καθυστερούσε λίγο ακόμη - υπενθυμίζεται ότι είχαν περάσει τρεις μήνες από την καισαρική και τη στιγμή που η γάζα τοποθετήθηκε και παρέμεινε στο σώμα της - θα ήταν πολύ αργά! 

Η εκδοχή του ιδιώτη γιατρού που την παρακολουθούσε έκανε λόγο για κάποια αιμοστατική γάζα ή σπόγγο που δεν απορροφήθηκε από το σώμα και πως θα ήταν απλό να εξαχθεί από το σώμα της λαπαροσκοπικά.

Όμως, όταν η ίδια, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, προχώρησε σε προεγχειρητικό έλεγχο και ήρθε σε επαφή με γενικό χειρουργό, καθ' υπόδειξη τόσο των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ όσο και του ιδιώτη γιατρού που την παρακολουθούσε, τότε κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα απ’ όσο είχαν εκτιμηθεί και πως κινδύνευε η ζωή της.

Τότε ήρθε η στιγμή να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου χρειάστηκε να γίνει το πρώτο χειρουργείο, να αφαιρεθεί η γάζα, εν συνεχεία να γίνει αναστόμωση στο λεπτό έντερο και στομία στο παχύ και σε χρόνο που θα υποδείξουν οι γιατροί, τουλάχιστον για ακόμη 8 εβδομάδες, δηλαδή συν δύο μήνες ταλαιπωρία, να ακολουθήσει η επόμενη επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση. 

«Το ΠΑΓΝΗ, γιατροί και νοσηλευτές έκαναν εδώ το αδύνατο δυνατό, γιατί η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη για τη ζωή μου. Αν το χειρουργείο δε γινόταν άμεσα, στην όποια αναβολή θα μπορούσε να μην είχα προλάβει να έρθω», λέει η νεαρή μητέρα, που ταλαιπωρείται ήδη τρεις μήνες και ως φαίνεται έχει ακόμη τουλάχιστον άλλους δύο για αποκατάσταση, γιατί απλώς ξεχάστηκε στο σώμα της, στη διάρκεια καισαρικής τομής, μία γάζα! 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις