Breaking news

Καιρός: «Βουτιά» κάνει σήμερα ο υδράργυρος - Πού αναμένονται βροχές
A

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, με το σκηνικό να παραμένει χειμωνιάτικο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα, αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ στα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 12 με 15 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως από το απόγευμα, αναμένονται στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από τους 7 στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις