Breaking news

παπας Φραγκίσκος
A

Ο πάπας Φραγκίσκος παραχώρησε χθες βράδυ ωριαία συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που άπτονται της θρησκευτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, αλλά και στη ζωή του πριν και μετά την χειροτονία του.

Ο ποντίφικας αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει χασάπης, «διότι στην αγορά έβλεπε ότι είχε πάντα σακούλες γεμάτες λεφτά». Στην εφηβεία αγάπησε την χημεία και την ιατρική, αλλά «μετά, ήρθε το κάλεσμα του Κυρίου».

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι του αρέσει η κλασική μουσική και το τανγκό, που χόρευε όταν ήταν νέος. «Όποιος δεν χορεύει τανγκό, δεν είναι πραγματικός κάτοικος του Μπουένος Άιρες», εξήγησε

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε κατά της «κουλτούρας της αδιαφορίας» και του διαχωρισμού ανθρώπων σε διαφορετικές κατηγορίες. «Οι φτωχοί, οι μετανάστες, τα παιδιά δεν μετρούν, σίγουρα δεν αποτελούν προτεραιότητα», είπε ο πάπας.

«Αν για ένα χρόνο σταματούσε η πώληση όπλων σε όλο τον πλανήτη, θα μπορούσαμε να θρέψουμε όσους πεινούν, να στείλουμε σχολείο τα παιδιά όλου του κόσμου», επέμεινε.

Για το μεταναστευτικό έκρινε ότι «κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να πει πόσους μετανάστες και πρόσφυγες μπορεί να υποδεχθεί και να υπάρξει συνολική συμφωνία, με την συμμετοχή ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Τον μετανάστη πρέπει να τον υποδεχόμαστε, να τον συνοδεύουμε και να τον εντάσσουμε στην κοινωνία. Δεν πρέπει ποτέ να γκετοποιείται», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.

«Το μόνο αντίδοτο κατά της αδιαφορίας», σημείωσε, είναι «να αισθανόμαστε και να αγγίζουμε τον πόνο του άλλου, όπως έκανε ο καλός Σαμαρείτης». Όπως έκαναν οι γιατροί που περιέθαλψαν τους ασθενείς της πανδημίας του νέου κορονοϊού. «Κι όταν δίνουμε χρήματα σε κάποιον που έχει ανάγκη, πρέπει να αγγίζουμε το χέρι του και να τον κοιτάζουμε στα μάτια», είπε ο πάπας στον παρουσιαστή Φάμπιο Φάτσιο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις