Breaking news

Τέμπη: Στόχος για 500.000 υπογραφές για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
A

Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών έχει θέσει προς υπογραφή ψήφισμα με το οποίο ζητά με αφορμή την εθνική τραγωδία να αναληφθούν από τη Βουλή συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Το ψήφισμα ανέβασε στην πλατφόρμα change.org η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιανού.

Προκειμένου το δυστύχημα των Τεμπών να μη θαφτεί και παραμείνει ατιμώρητο, στο ψήφισμα οι πολίτες που υπογράφουν διατυπώνουν τρία αιτήματα

  • Έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος
  • Ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • Κατάργηση της βουλευτής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Μέχρι και αυτή την ώρα το ψήφισμα έχουν υπογράψει 307.895 πολίτες με στόχο σε πρώτη φάση οι υπογραφές να φτάσουν τις 500.000.

Το ψήφισμα

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη Δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!», επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Κατά την διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023», αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», καταλήγει.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της αίτησης και να της προσυπογράψετε κι εσείς αν θέλετε, ΕΔΩ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις