Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ένταση επικράτησε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα σε ομάδα φοιτητών και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει το Mega, στο σημείο έχει μεταβεί και ομάδα των ΥΜΕΤ προκειμένου να απωθήσει τους φοιτητές. Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε να φθάνει ομάδα περίπου 15 φοιτητών όπου και διαμαρτυρήθηκε για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές, παρά την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τις 8το βράδυ, όπου επιχείρησαν να ανοίξουν πανό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν την ομάδα των φοιτητών στο απέναντι πεζοδρόμιο, όπου και άνοιξαν τελικά το πανό τους.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί και εργαζόμενοι «κατέκλυσαν» και σήμερα, Πέμπτη, το κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είχαν δώσει «ραντεβού» στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια της Αθήνας και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, καθώς απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» πανεπιστημίων και μέσω του οποίου παρακάμπτεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις