Breaking news

Ηλιοφάνεια στην Αττική
A

Η άνοιξη είναι εδώ και θα παραμείνει για όλη την εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα, όλη την εβδομάδα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα αγγίζει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτικά η πρόβλεψη από την ΕΜΥ:

Σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, παρά τον αίθριο καιρό, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, η ΕΜΥ προβλέπει σχεδόν αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα υπάρχον αραιές νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, όμως θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές, τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο

Τέλος, και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν στα δυτικά να σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις