Breaking news

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
A

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι υλικές ζημιές που υπέστη το κτήριο, από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν τη 1:30 το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας απέναντι από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Πριν από την έκρηξη προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. 

Ίχνη των βομβιστών αναζητούν οι Αρχές

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της ίδιας ημέρας αλλά και προηγούμενων ημερών καθώς και τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού υπόπτων κλήσεων μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Τα στελέχη Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες που τοποθέτησαν μηχανισμό ήταν τουλάχιστον δύο, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με βόμβα στα κάγκελα, μετά να πηγαίνει σε κοντινό σημείο όπου τον περίμεναν ένα η περισσότερα άτομα για να διαφύγουν με μηχανή.

Πρόκειται για την τρίτη ενέργεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Στις 24 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η οποία όμως δεν ήταν ωρολογιακή. Ακολούθησε η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Η τελευταία όμως ενέργεια, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται πως ήταν υψηλού ρίσκου, με γνώση κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, ο οποίος εξαϋλώθηκε και το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς το υπουργείο Εργασίας.  Επίσης δεν αποκλείεται να υπήρχε προετοιμασία για την επίθεση από τις προηγούμενες μέρες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις