Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ως «σταγόνα στον ωκεανό» και «κοροϊδία» χαρακτηρίζουν οι αγρότες τα μέτρα για την ενίσχυση τους, που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα, αγρότες της Θεσσαλίας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό στην Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, ενώ νωρίτερα, παραγωγοί του Τυρνάβου, είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.

Αναφορικά, με τις ανακοινώσεις για το ρεύμα, οι αγρότες κάνουν λόγο για «κοροϊδία», ενώ σημειώνουν πως είναι «δώρον άδωρον», γιατί οι γεωτρήσεις είναι διαλυμένες και δεν θα λειτουργήσει τίποτα για τους επόμενους μήνες.

Τα κύρια αιτήματα τους είναι να παραμένει το πλαφόν επτά λεπτών ανά κιλοβατώρα, στο ρεύμα και να νομοθετηθεί αφορολόγητο πετρέλαιο.

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

 

Σύσκεψη πανθεσσαλικής επιτροπής στον Πλατύκαμπο

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, η πανθεσσαλική επιτροπή θα συσκεφθεί στον Πλατύκαμπο με βασικό αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις, έχοντας πλέον και ως δεδομένο τα μέτρα στήριξης και φαίνεται η πρόταση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού είναι κάτι που βλέπουν ακόμη πιο ζεστά μετά και τις σημερινές εξελίξεις.

Αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica, όπου αναμένεται μαζική προσέλευση και από τους αγρότες της Θεσσαλίας.

 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγρότης από τον Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης, μέχρι τις 10.30 το πρωί, τα 300 τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά, θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Εξήγησε δε ότι η τοποθέτησή τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ελεύθερη δίοδος προκειμένου να περνούν οι επισκέπτες της έκθεσης και όχι μόνο.

«Σταγόνα στον ωκεανό» το μέτρο για το πετρέλαιο

Στη Θεσσαλονίκη, η ΔΕΘ βρίσκεται για δεύτερη μέρα υπό πολιορκία από αγρότες με τα μηχανήματά τους. Σύμφωνα με το Open, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι είναι εξοργισμένοι και σχεδιάζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο αγώνας τους τώρα ξεκινά. Όλοι σημειώνουν ότι οι πολιτικές είναι αυτές που τους έβγαλαν στους δρόμους ενώ τονίζουν ότι, ο πρωθυπουργός μίλησε μόνο για τα έργα πνοής στη Λάρισα και απαιτούν διαβούλευση για την ΚΑΠ και αφορολόγητο πετρέλαιο, που είναι και αίτημα του κλάδου από το 1996.

Μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου βρέθηκε για να απαντήσει σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση, οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και μέρες στα μπλόκα της εθνικής οδού, κάνουν λόγο για «κοροϊδία», «σταγόνα στον ωκεανό» και «εμπαιγμό» από μέρους της κυβέρνησης.

Μέτρα πρωθυπουργού για αγρότες 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σήμερα, Παρασκευή, για την ενίσχυση των αγροτών, είναι τα ακόλουθα: 

  • Πρόσθετη έκπτωση από τη ΔΕΗ 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάϊο μέχρι και τον Σεπτέμβριο (μήνες υψηλών αγροτικών καταναλώσεων)
  • Ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκ. ευρώ
  • Μεσοπρόθεσμη μείωση του κόστους της τάξεως τουλάχιστον του 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές για μια δεκαετία
  • Το νέο Πρόγραμμα αποκλειστικά για Αγρότες με τίτλο «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ύψους 30 εκατ. ευρώ
  • Το «Πρόγραμμα Απόλλων» – Αφορά σε ενεργειακό συμψηφισμό με «πράσινη» ενέργεια.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις