Breaking news

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
A

Σε νέες αδιανόητες δηλώσεις σχετικά με το «φακελάκι» στο ΕΣΥ και στα απογευματινά χειρουργεία, προχώρησε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Πιο συγκεκριμένα, σε  ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου για το αν τα απογευματινά χειρουργεία θα χωρίσουν τους πολίτες σε «έχοντες και μη έχοντες», ο υπουργός απάντησε πως «ο διαχωρισμός σε ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν και όχι στο ΕΣΥ σήμερα γίνεται ούτως ή άλλως!», κάνοντας λόγο για τα απογευματινά ιατρεία. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι; Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις, θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονο θα μειωθεί και η αναμονή των χειρουργείων και να μην πληρώνει τίποτα».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια δήλωση είχε κάνει και παλαιότερα και η Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία είχε δηλώσει ότι «ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, να του δώσει μια αμοιβή».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα.

Τα ράντζα υπάρχουν γιατί πάνε πάρα πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως τα ράντζα υπάρχουν γιατί πάνε πάρα πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Δικαιολόγησε δε τα λεγόμενα του, λέγοντας πως πάνε ταυτόχρονα όλοι στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Π

Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ενήμερος πως πολλές φορές για όλο το λεκανοπέδιο εφημερεύουν μόνο δύο μεγάλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα (όπως και να μοιραστεί ο κόσμος), αυτά να «φρακάρουν». Εξάλλου η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστήριζε πέρσι ότι συγχωνεύει νοσοκομεία για... να κάνει καλύτερο το ΕΣΥ!

Να σημειώσουμε ότι τις δηλώσεις του υπουργού τις ανέβασε ο ίδιος στα social media!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις