Breaking news

Δίκη Πισπιρίγκου: Σε λίγο η πρόταση της εισαγγελέως για το θάνατο της Τζωρτζίνας
A

Ξεκίνησε την εισήγησή της το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εισαγγελέας επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. «Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη», επεσήμανε.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης, με σχεδόν 89 περίπου συνεδριάσεις και με την εξέταση σχεδόν 60 μαρτύρων και της κατηγορούμενης επί εννέα συνεδριάσεις, η εισαγγελέας δήλωσε έτοιμη να αγορεύσει επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναλύοντας τους λόγους για τη θέση της.

Όπως εξήγησε, η δίκη αυτή δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά.

«Μας είπε πως όταν τα παιδιά έχουν σπασμούς, οι γονείς ορμούν στο νοσοκομείο, μπαίνουν ακόμα και με το αυτοκίνητο. Αυτό εδώ δεν το είδαν…»

Αναφερόμενη στο πραγματικό μέρος της υπόθεσης, η κ. Σπυριδωνίδου αναφέρθηκε στη γέννηση, το γάμο και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε στην κατάθεση του «άψογη μητέρα». Μας είπε ότι υπήρχαν προστριβές και περίοδοι διάστασης. Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης αλλά από το μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περουσιακων στοιχείων.»

Η εισαγγελέας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο που έπαθε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, με την κατηγορούμενη να υποστηρίζει ότι το παιδί έκανε κάτι σαν σπασμούς.

Το κρίσιμο ζήτημα κατά την εισαγγελέα είναι η κλινική εξέταση του παιδιού. «Εκεί δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό. Το Καραμανδάνειο είναι αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο. Μας είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου ότι είχαν προβληματιστεί επειδή η οικογένεια είχε χάσει αλλά δυο παιδιά. Μας είπε ότι ήταν «υπερπολύτιμο παιδί». Μας μετέφερε ότι το παιδί ήταν μια χαρά και δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Μας είπε πως όταν τα παιδιά έχουν σπασμούς, οι γονείς ορμούν στο νοσοκομείο, μπαίνουν ακόμα και με το αυτοκίνητο. Αυτό εδώ δεν το είδαν…».

Όπως περιέγραψε, αν και το παιδί ήταν έτοιμο για εξιτήριο σε εκείνο το χρονικό σημείο και δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα στην καρδιά της, «ευθύς αμέσως η κατηγορούμενη ανακοινώνει στους γιατρούς ότι το παιδί έχει κάνει εμετό. Οι γιατροί είπαν για σάλιο, όμως ακύρωσαν το εξιτήριο για να κάνουν κι άλλες εξετάσεις. Το παιδί είχε μια ωχρότητα και κοιλιακό άλγος, αλλά τα συμπτώματα υφέθηκαν σταδιακά».

«Είχε το νου της στον Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος»

Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού κατά την διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας σημείωσε πως η κατηγορούμενη «είχε το νου της στον κ. Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει την βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, έχει χάσει δυο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέματα στο μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο τουΕίναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;!». Κατά την εισαγγελέα άξιο απορίας είναι και το ότι τηλεφώνησε στον δικηγόρο της αντί στον Μάνο Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο.

«Είναι δυνατό να μην πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πώς επιλέγουμε δηλαδή την θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;;;».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην επίθεση του συνηγόρου της 35χρονης Αλέξη Κούγια που είχε επιτεθεί στον αναισθησιολόγο επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πώς κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πώς είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!».

Η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού συνεχίζεται.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις