Breaking news

Στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
A

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, προχωρούν αύριο, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», διοργανώνοντας παράλληλα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως καταγγέλλει το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο «δεν πάει άλλο», με τα αλλεπάλληλα σοβαρότατα προβλήματα στην επισφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και με τις ανυπόφορες εργασιακές συνθήκες για το αποδεκατισμένο προσωπικό. 

Το σωματείο καταγγέλλει, επίσης, επιβολή μεθόδων άνισης μεταχείρισης, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας (ένσημα, άδειες, ασθένειες) και ένταση των πειθαρχικών διώξεων. Ζητεί, δε, την ανάκληση της απόλυσης καθαρίστριας του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση τους, επισημαίνεται επίσης πως «η Διοίκηση αντί να προσπαθεί να εκφοβίσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους, πράγμα που έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να καταφέρει, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα που ζουν εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες καθημερινά στο νοσοκομείο, λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό – υποδομές και υλικά, πριν σπεύσει να αναρτά … κοσμικές φωτογραφίες με το νέο υπουργό που τάχα αιφνιδιαστικά (αλλά μαζί με τα κανάλια) επισκέφτηκε το νοσοκομείο!

Να σταματήσει εδώ & τώρα αυτή η πρωτοφανής για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, επιχείρηση τρομοκράτησης και απαξίωσης!

Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι αναίτιες κατηγορίες και ποινές στους εκλεγμένους συνδικαλιστές και κάθε συνάδελφο! Να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις