Breaking news

Χιονοπτώσεις και κακοκαιρία
A

«Άσπρη» ημέρα είδαν αρκετοί κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν από χθες, Σάββατο 20 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει και άλλο σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση που θα κυμανθεί μεταξύ 6 - 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα νότια τμήματα. 

Στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας η θερμοκρασία έχει πέσει ήδη αισθητά και πρόκειται να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός από αύριο, το πρωί της Δευτέρας.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν: 

  • Σήμερα, Κυριακή σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.
  • Αύριο, Δευτέρα, ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ήδη προκαλούν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια της χώρας. Σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ σε όλο το Αιγαίο. 

Από το μεσημέρι της Δευτέρας σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στο υπόλοιπο Αιγαίο. 

Επιπλέον, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις