Breaking news

Αστυνομία
A

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης στο Μεσολόγγι. Η χτεσινοβραδινή προσαγωγή του 51χρονου κρεοπώλη, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, μετατράπηκε πριν από λίγο σε σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη του κατάθεση, αλλά και στη συμπληρωματική του ο 50χρονος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 50χρονος κρεοπώλης είχε δανειστεί από τον 31χρονο 17.000 ευρώ και τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του στις 4 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το κενό της μίας ώρας, που προκύπτει από τη στιγμή που άφησε τον 31χρονο σε πάρκινγκ των παλαιών ΤΕΙ έως τη στιγμή που εθεάθη να ψωνίζει σε μίνι μάρκετ του Μεσολογγίου.

Ο 50χρονος παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και μετά την μεταφορά του σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Νέο πρόσωπο στο «κάδρο» των ερευνών

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν πλέον και νέα πρόσωπα. Πρόκειται για έναν φίλο του κρεοπώλη με τον οποίο αντάλλαξαν μηνύματα το επίμαχο χρονικό διάστημα, πριν και μετά την εξαφάνιση του 31χρονου. 

«Φαίνεται να επικοινωνούν και πριν και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, φαίνεται ότι έχουν σβηστεί κάποια στοιχεία», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η αστυνομία πήρε το τηλέφωνο αυτού του ανθρώπου, το έχει δώσει στη ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών) να δούμε τι θα βγει και από εκεί, τι λέγανε καταρχήν και γιατί προσπάθησαν να αποκρύψουν κάποια στοιχεία. Να δούμε ποιος είναι ο ρόλος του και αν εμπλέκεται κάπου. Ίσως αυτός ο άνθρωπος να γνωρίζει κάτι. Αν θέλετε την άποψή μου, το πού είναι ο Μπάμπης, το γνωρίζει σίγουρα ένα άτομο μόνο. Μπορεί το πτώμα να βρίσκεται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, δηλαδή να έχουν περάσει από το σημείο πολλές φορές ή κοντά εκεί στο σημείο που βρίσκεται, οι αστυνομικοί. Είναι δύσκολο αυτήν την περιοχή να την ψάξεις, να βρεις κάτι αν κάποιος το έχει αποκρύψει με επιμελή τρόπο, είτε μέσα στο νερό είτε στο χώμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο»

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Αν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο σε μια εγκληματική ενέργεια και στην απόκρυψη ενός πτώματος, τότε πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, λογικά κάτι θα τον έδενε με την υπόθεση».

Όπως λέει ο ίδιος: «Πιστεύω ότι είναι επαρκή τα στοιχεία σε περίπτωση που τον πάρουν ανωμοτί κατάθεση και στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα μαζί με τον ίδιο πρωινές ώρες, ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη και κατόπιν η υπόθεση να πάει στον ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει για ένταλμα σύλληψης ή όχι. (…) Τα στοιχεία είναι επαρκή».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις