Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «χτυπάει καμπανάκι» στους ασφαλισμένους για παραπλανητικά μηνύματα SMS, που εμπεριέχεται το λογότυπο του οργανισμού.

Μέσω του μηνύματος και της πλαστής ιστοσελίδας, που οδηγούνται οι ασφαλισμένοι από το link που περιλαμβάνεται, τούς ζητείται να δώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως οι κωδικοί taxisnet, αλλά και τα οικονομικά τους στοιχεία, όπως οι τραπεζικοί λογαριασμοί IBAN.

Ο οργανισμός έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εφιστούν την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

Σε ανακοίνωση του οργανισμού σημειώνεται ότι: «Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ».

«Διευκρινίζεται ότι ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις