Breaking news

Καιρός και παγωνιά
A

Τσουχτερό κρύο αναμένεται να έρθει στη χώρα από τις επόμενες ημέρες και ειδικά από αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έκανε λόγο για χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, από το Σάββατο το βράδυ προς την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του παρακάτω:

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ από Τετάρτη 17 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο καιρού με πρόβλεψη μέχρι και το Σάββατο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά περισσότερα χαρακτηριστικά που θα έχει ο καιρός μέσα στην εβδομάδα.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα, κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Μεταβολή του καιρού με νεφώσεις σε όλη τη χώρα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις