Breaking news

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες των Αρχών – Νέα βίντεο στα χέρια της ΕΛΑΣ
A

Μέλος της Greek Mafia ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, που εκτέλεσαν στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν.

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε στις 02.00 τα ξημερώματα έξω από βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Τον γάζωσαν με σχεδόν 100 σφαίρες μέσα σε 39 δευτερόλεπτα

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου, γνωστού στον κόσμο της νύχτα με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν». Το θύμα βρίσκεται στο πρατήριο του και μόλις μπαίνει στο αμάξι του, οι δράστες που τον παρακολουθούσαν, σταματούν πίσω με ένα κλεμμένο τζιπ μάρκας Lexus, βγαίνουν δύο ένοπλοι άντρες με καλάσνικοφ και ο ένας τρέχει στην πλευρά του οδηγού και γαζώνει το θωρακισμένο τζάμι καταφέρνοντας να το διαπεράσει.

Να σημειωθεί ότι, μόνο εξωτερικά του αυτοκινήτου βρέθηκαν πάνω από 90 κάλυκες. Εσωτερικά υπάρχουν και άλλοι θα καταμετρηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σημειώνεται ότι, στις κάμερες καταγράφονται οι δράστες να αλλάζουν τουλάχιστον μία φορά ο καθένας γεμιστήρα.

Το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Λαμβάνεται συνεχώς μεγάλος αριθμός από βιντεοληπτικά υλικά που αναλύονται καρέ-καρέ και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να αναλύουν οι αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώσουν αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης και πως διέφυγαν από το σημείο που εγκατέλειψαν το κλεμμένο τζιπ το οποίο έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, επί της Λ. Αθηνών στο Δαφνί.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν βεβαίως και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Βεβαίως έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους αφού πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντούν κλειστά στόματα και οι πρωταγωνιστές ξέρουν να φυλάγονται. Το μόνο σίγουρο είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω έπληξαν μία ισχυρή αντίπαλη πλευρά και ενισχύθηκαν εκείνοι και αυτό από μόνο του προσφέρει μια κατεύθυνση για τις έρευνες.

Πώς έγινε η δολοφονία

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Παρόλα αυτά και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, ωστόσο δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες, για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και αδιευκρίνιστο αριθμό φυσιγγίων.

Το αυτοκίνητο του θύματος ήταν θωρακισμένο, ωστόσο οι εκτελεστές τον αιφνιδίασαν την ώρα που έβγαινε από το βενζινάδικο.

Η απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, αστυνομικοί εντόπισαν καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις