Breaking news

Δυστύχημα στα Τέμπη 2003
A

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στο Μακρυχώρι Ημαθίας μετά την είδηση ότι μία 37χρονη γυναίκα σκότωσε το 6 μηνών μωρό της. Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και η 37χρονη μητέρα φέρεται να χτύπησε το 6 μηνών αγοράκι της με τα χέρια της μέχρι θανάτου, μπροστά στα άλλα δύο παιδιά της, τις κόρες της, 6 και 7 χρόνων αντίστοιχα. Τα παιδιά κάλεσαν σε βοήθεια βγαίνοντας έξω από την οικία τους όπου ακριβώς απέναντι διαμένει η αδελφή της δράστιδας μαζί με τον πατέρα της.

Άμεσα έτρεξαν στο σημείο η θεία και ο παππούς των παιδιών όπου αντίκρισαν το βρέφος σε αιμόφυρτη κατάσταση και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Βέροιας όπου δυστυχώς λίγο μετά το βρέφος κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, η 37χρονη νοσηλεύτρια είχε ψυχολογικά προβλήματα. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέρχονται ακόμα και από το 2003 και το τραγικό δύστυχα στα Τέμπη, όπου 21 συμμαθητές της έχασαν τη ζωή τους, αλλά και επιλόχεια κατάθλιψη φαίνεται πως βασάνιζαν την 37χρονη βρεφοκτόνο της Βέροιας.

Η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, αυτό το διάστημα βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου, καθώς το βρέφος που στραγγάλισε ήταν μόλις 6,5 μηνών. Πολύ πρόσφατα διορίστηκε ως μόνιμη εργαζόμενη στο "Παπανικολάου" μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στην Ημαθία για την άδεια ανατροφής τέκνου.

Φοιτούσε στην ίδια τάξη με τους μαθητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003 στο Μακρυχώρι Ημαθίας, όπου 21 παιδιά έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα με λεωφορείο, στην Κοιλάδα των Τεμπών. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο έγκυρες πηγές εξηγούν ότι έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο αποτρόπαιο τρόπο.

Άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003. Στις 3 Ιουλίου 2022, έβαλε τέλος στη ζωή του ο 35χρονος Ανέστης Αντωνόπουλος, ο οποίος ήταν συμμαθητής των παιδιών. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα και είχε νοσηλευτεί για αρκετές μέρες στην εντατική.

Ήταν στις 13 Απριλίου του 2003, λεωφορείο που μετέφερε 49 μαθητές της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, κινούνταν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στο ύψος των Τεμπών, το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Το φορτηγό μετέφερε φύλλα νοβοπάν, τα οποία απελευθερώθηκαν από τη σύγκρουση και μπήκαν μέσα στο λεωφορείο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, αλλά και της μετακίνησης του φορτίου του φορτηγού, ήταν να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές και επιπλέον να τραυματιστούν σοβαρά 9 και άλλοι 26 ελαφριά.

Ως βασικές αιτίες του δυστυχήματος έχουν καταγραφεί η κούραση του οδηγού, ο οποίος οδηγούσε περισσότερες από τις επιτρεπόμενες ώρες, η φθορά των ελαστικών του φορτηγού, η λανθασμένη πρόσδεση του φορτίου, το οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων ήταν πέντε τόνους άνω του επιτρεπόμενου και τέλος η παλαιότητα του λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές, το οποίο έπρεπε να είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Ενδεχομένως τα δύο οχήματα κινούνταν με ταχύτητα άνω της επιτρεπόμενης, καθώς είχαν αφαιρέσει τον περιορισμό ταχύτητας από τους ταχογράφους τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις