Breaking news

Κακοκαιρία Elias: Σφοδρές καταιγίδες στη χώρα - Μήνυμα από το 112 στην Αττική
A

Η κακοκαιρία ήδη «χτυπά» από χθες την Δυτική Ελλάδα, ενώ ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε και στην Αττική τα ξημερώματα. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 5 Ιανουαρίου έχει επικαιροποιηθεί από την ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. 

Συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Δείτε επίσης - Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Κέρκυρα

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Κυριακή 7 Ιανουαρίου:

  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, με ανέμους που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς της Ηπείρου, της κεντρικής Στερεάς, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις