Breaking news

Καιρός και βροχές
A

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μέσω σχετικής ανάρτηση τους στα social media.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν την Κυριακή, αναφέροντας ότι ο καιρός πρόκειται να επιδεινωθεί αισθητά.

Συγκεκριμένα, δήλωσε «Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι από την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου και μέχρι περίπου τις 10-11 Ιανουαρίου έχετε υπόψη σας σάς παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας, ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο - πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9/1 με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας».

Έπειτα πρόσθεσε ότι, «Οι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων της νέας εβδομάδας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως από την Τρίτη και μετά είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού».

Ο καιρός μέσα στον Ιανουάριο φαίνεται να παρουσιάζει σταδιακά επιδείνωση, καθώς οδεύουμε σταθερά προς τον χειμώνα, κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς μέσα στον μήνα προβλέπεται η εμφάνιση τσουχτερού κρύου.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Ιανουαρίου

Ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς την Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες συνθήκες, ενώ την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης βροχών και η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε νότιους.

Το Σάββατο, στη γιορτή των Θεοφανίων, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων σε όλη τη χώρα και η εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις