Breaking news

Κορονοϊός και έξαρση ιώσεων
A

Μεγάλη αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία με έξαρση κορονοϊού και ιώσεων φαίνεται να έχει σημειωθεί το τρέχων διάστημα, με αφορμή τον εορτασμό των φετινών Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, καθώς και τις ουρές που σχηματίζονται στα φαρμακεία.

Η ίδια προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης και άλλων λοιμώξεων, αναφέροντας ότι, «Υπάρχει αύξηση περίπου στο 40% στα νοσοκομεία», επισημαίνοντας πως, «αυτή είναι η εποχή που ξέρουμε όλοι ότι είναι της έξαρσης των ιώσεων. Έχουν αυξηθεί οι θάνατοι και οι εισαγωγές σε απλές και ειδικές κλίνες».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας «Η νέα υποπαραλλαγή είναι ήπια, δεν κάνει πυρετό και δεν κάνει πνευμονίες».

Τι προτείνεται για το εμβόλιο της γρίπης

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, για το εάν κάποιος πρέπει να το κάνει ή όχι, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «Αν έχεις μία αδιαθεσία, δεν πας να κάνεις κανένα εμβόλιο. Ακόμα και τώρα, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, να το κάνουν».

Η ίδια αναφερόμενη στις μάσκες δήλωσε ότι, «Μετά από τρία χρόνια εμπειρίας, δεν χρειάζονται συστάσεις για τις μάσκες», οι οποίες ανέφερε ότι επέστρεψαν ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπισης της έξαρσης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις