Breaking news

εμβόλιο
A

Οι ρυθμοί των εμβολιασμών το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς αυξάνονται. Χθες Σάββατο 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 97.770 εμβολιασμοί. 15.408 πολίτες έκαναν την πρώτη δόση, 14.567 τη δεύτερη δόση και 69.557 την τρίτη δόση. Με σταθερό ρυθμό συνεχίζουν να προσέρχονται και ανεμβολίαστοι που ανήκουν στην κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία των άνω των 60 ετών.

Παράλληλα συνεχίζει να καταγράφεται  μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση από την στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για όλο τον ενήλικο πληθυσμό. 

Η απόφαση της μείωσης της χρονικής απόστασης ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη δόση στους τρεις μήνες, θα φέρει αλλαγές και στην διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης το οποίο λήγει στους έξι μήνες. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας.

"Αν πούμε ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα πάει στο τρίμηνο, αυτομάτως θα πρέπει να δοθεί και ένας συγκεκριμένος χρόνος στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στους 4 – 5 μήνες για να εμβολιαστούν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα, αλλά τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πλεύρης.

Την στιγμή που η κυβέρνηση περιμένει να δει το πως θα εξελιχθεί η πορεία της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, επιμένουν τα σενάρια περί επέκτασης του συγκεκριμένου μέτρου και για την ηλικιακή ομάδα 50 έως 59 ετών. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού της συγκεκριμένης κατηγορίας που δεν ξεπερνούν το 60% κάνουν τους ειδικούς να το σκέφτονται, ενώ αρκετοί υπουργοί με δημόσιες τοποθετήσεις τους αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις