Breaking news

Τα δωρεάν σημεία για ράπιντ τεστ κορονοϊού
A

Σε έξαρση φαίνεται να είναι και πάλι ο κορονοϊός το τρέχων διάστημα της εορταστικής περιόδου, με τους ειδικούς να ανησυχούν για αύξηση κρουσμάτων, ενώ φαίνεται να επανέρχονται οι συστάσεις για τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με συστάσεις και μέτρα πρόληψης για την έξαρση τόσο του κορονοϊού όσο και των υπόλοιπων ιογενών λοιμώξεων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημητρή Παρασκευή, αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του Οργανισμού, στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων, καταλήγοντας σε νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, σε υγειονομικές μονάδες, αλλά και δομές φροντίδας ηλικιωμένων. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δ. Παρασκευής, δήλωσε ότι «Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες υπάρχει συστηματική έξαρση, σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας του κορονοϊού. Επίσης, βρισκόμαστε σε περίοδο που έχει ξεκινήσει η αύξηση των υπόλοιπων λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως η γρίπη και ο RSV».

Έπειτα, ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θεωρεί πιθανόν να γίνουν υποχρεωτικά κάποια μέτρα το επόμενο διάστημα δήλωσε ότι, «Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για το τι θα συμβεί στο μέλλον».

Καταληκτικά, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό όλοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να κάνουν την τέταρτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία τους, απέναντι στη νόσο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις