Breaking news

Νέα Σμύρνη: Απολογείται σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος -«Το έκανα για να αμυνθώ» υποστηρίζει
A

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο 18χρονος αδελφοκτόνος του άγριου εγκλήματος που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη και έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά, σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει) και ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

«Το έκανα για να αμυνθώ»

Ο 18χρονος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα:

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του».

«Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο δράστης.

«Τόλη μου δεν το ήθελα»

Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι. Την ώρα που έφτασε στην κουζίνα, κατέρρευσε.

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά», ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο.

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου. Αναμένεται να διαταχθεί από τον εισαγγελέα η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής μόλις η ασφάλεια ολοκληρώσει το στάδιο της προανάκρισης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις