Breaking news

dikastirio.jpg
A

Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 16χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι τους στα Καλύβια Αττικής.

Ο ανήλικος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ η απολογία του διήρκεσε λίγα λεπτά.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με επιμελητή να επιβλέπει την πορεία του, σύμφωνα με τις διατάξεις για ανήλικους κατηγορούμενους.

Ο 16χρονος υποστηρίζει πως η πράξη του οφείλεται στην κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του επί σειρά ετών, εναντίον του και της μητέρας του.

Αναφέρει ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και άλλων μελών της οικογένειάς του, με στοιχεία στη δικογραφία να επιβεβαιώνουν την κακοποίηση.

Συγγενείς, μεταξύ των οποίων η μητέρα και ο αδελφός του, βρέθηκαν στο πλευρό του 16χρονου από νωρίς, καταθέτοντας ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Το παιδί τηλεφώνησε στη μητέρα του, ενημερώνοντας ότι μετά από καβγά σκότωσε τον πατέρα του. Οι αστυνομικοί, κατά την άφιξή τους, αντικρίσανε τον 71χρονο νεκρό και συνέλαβαν τον ανήλικο στον χώρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις