Breaking news

Παράσιτα
A

Νεκρός βρέθηκε ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σον-κιουν, διάσημος για τον ρόλο του στην ταινία Παράσιτα, η οποία είχε θριαμβεύσει στα Όσκαρ το 2020. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο 48χρονος ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο εσωτερικό αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, ενώ οι Αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για αυτοκτονία. 

Ο Λι Σον-κιουν ήταν αντιμέτωπος με έρευνα της αστυνομίας, καθώς τον βάραιναν υποψίες πως έκανε χρήση κάνναβης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών. Ο  ίδιος γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την οσκαρική ταινίας «Παράσιτα», παίζοντας τον ρόλο του πατέρα πλούσιας οικογένειας τον οποίο εξαπατά φτωχή οικογένεια για να εξασφαλίσει δουλειές.

 

Το σκάνδαλο για τη  ωστόσο, για τη χρήση ναρκωτικών κατέστρεψε την εικόνα του και του στέρησε τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια στη χώρα του, τη Νότια Κορέα. 

Λι Σον-κιουν

Τον Οκτώβριο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε πει: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν». «Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή (...) Για ακόμη μια φορά, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είχε προσθέσει.

Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία για την κατανάλωση ναρκωτικών στη Νότια Κορέα είναι δρακόντεια. Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών - σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις