Breaking news

κουγιας
A

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει αμισθί συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Άλκη, μετά από παρότρυνση της ΠΑΕ Άρης. Όπως δήλωσε σε δελτίο ειδήσεων του Star, δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ακόμα με την οικογένεια του Άλκη. Ο κ.Κούγιας θα εκπροσωπήσει και τα άλλα δύο παιδιά, τους φίλους του Άλκη που έπεσαν κι αυτοί θύμα του ξυλοδαρμού το ίδιο βράδυ. "Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι όλοι κατηγρούμενοι για το ίδιο αδίκημα. Όλοι όσοι ήταν εκεί κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής ο καθένας".

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον 8. Επιπλέον, κατηγορούνται όλοι και για τις απόπειρες δολοφονίας των άλλων 2 νεαρών που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Όσον αφορά τις ποινές ο κ.Κούγιας δήλωσε "Ο νόμος λέει ότι για την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής η ποινή είναι αυτή της ισοβίου καθείρξεως."

Μάλιστα εξήγησε ότι για να εξαιρεθεί κανείς από μία τέτοια ποινή θα πρέπει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ένα από τα ελαφρυντικά που μπορεί να αναγνωριστούν στον 23χρονο είναι το νεαρό της ηλικίας του (ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας), αφού σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα δράστες μπορούν να θεωρηθούν έφηβοι μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Ο δικηγόρος τόνισε ότι "Μπορεί να το ζητήσει, δε σημαίνει όμως ότι θα του δοθεί".

 
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε σχετικά με τις ποινές ότι "Θα ζητήσουμε να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές. Θα ζητήσουμε ισόβια και για τους 8."  ενώ για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας των δύο άλλων νεαρών, η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15 χρόνια. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις