Breaking news

Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ – Σχεδόν ένα κιλό εκρηκτικής ύλης σε τάπερ
A

Εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη της Ζωγράφου, στην οδό Κοκκινοπούλου, ύστερα από το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που δέχτηκαν οι αρχές, στο οποίο δινόταν χρονικό περιθώριο 45 λεπτών για να εκραγεί η βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρχές έφτασαν πράγματι στο σημείο και εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούταν από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία, καλώδια και διακόπτη, μέσα σε μια σακούλα με τάπερ.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, ΤΕΕΜ και η Αντιτρομοκρατική. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη και τώρα αναμένεται να αποκαλυφθεί ποια ομάδα θα αναλάβει την ευθύνη αυτής της ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή, η οδός Κοκκινοπούλου έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα και σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό σύμφωνα με την οποία η βόμβα εντοπίστηκε σε σημείο με δέντρα. Είχε προηγηθεί στις 12:29 τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη σε περίπτωση που δεν εξουδετερωνόταν εγκαίρως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θεωρείται τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος που επελέγη για την τοποθέτησή της, καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις στο οπαδικό ζήτημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις