Breaking news

Επεισόδια στου Ρέντη
A

Συνεχίζουν οι εξελίξεις και η συλλογή στοιχείων γύρω από την έρευνα των αρχών, αναφορικά με τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Συγκεκριμένα οι έρευνες έχουν εστιάσει στην ανίχνευση του καθοδηγητή, αλλά και στους εμπλεκόμενους της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά τη χθεσινή προφυλάκιση του 18χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί για τη ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό, αποκαλύφθηκε πως συμμετοχή στην επίθεση είχε και ο 16χρονος αδελφός του.

Έπειτα έγινε γνωστό ότι το DNA του 16χρονου αδελφού του κατηγορούμενου βρέθηκε σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, ενώ εντοπίστηκε πυρίτιδα στα χέρια μάνατζερ του τράπερ

Οι έρευνες συνεχίζονται με απώτερο σκοπό την εύρεση του καθοδηγητή των επεισοδίων, με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρο έναν 26χρονο οργανωμένο οπαδό. Παράλληλα η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι πιθανότατα δεν υπήρχε μόνο ένας καθοδηγητής.

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί και κατασχεμένα αντικείμενα από το γήπεδο, με άτομα που ανήκαν στους 424.

Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Ο 18χρονος συλληφθέντας, κρίθηκε προφυλακιστέος αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τα επεισόδια στου Ρέντη. Συγκεκριμένα κατηγορείται για  ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, με τις πράξεις να υπάγονται στον αθλητικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι δεν ήθελε να τραυματίσει κάποιον και ισχυρίστηκε πως και άλλοι έριχναν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών. Έπειτα το αίτημα του να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων δεν έγινε δεκτό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις