Breaking news

Επεισόδια στου Ρέντη - 18χρονος
A

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στον απόηχο των επεισοδίων που έλαβαν χώρα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη, με την απολογία του 18χρονου ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ενώπιον του ανακριτή.

Ο ίδιος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια που τραυμάτισαν τον 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρεται ότι σκοπός του 18χρονου ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Ειδικότερα γνωστοποιήθηκε ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν σε απόασταση  περίπου 70 μέτρων.

Έπειτα έγινε γνωστό ότι ο 18χρονος ακολουθώντας τη φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και έτσι μπορεί να προκύψει ότι μπορεί να ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι. Αυτό σημειώνεται διότι έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. 

Ο ίδιος δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο 18χρονος συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Όλες του οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο 18χρονος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Έπειτα ήρθε και  επιβεβαίωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι βρέθηκε στα δάκτυλά του πυρίτιδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις