Breaking news

covid
A

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για το νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού που αναμένεται την άνοιξη. Η εν λόγω τοποθέτηση έγινε τη στιγμή που τα κρούσματα παραμένουν στα υψηλά επίπεδα των 20.000 και οι θάνατοι ασθενών με covid ημερησίως στους άνω των 100

Συγκεκριμένα ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης. Ευχόμαστε να είναι η Όμικρον. Ελπίζουμε, αλλά δεν το ξέρουμε». Όσον αφορά στο χρόνο που θα γίνει αυτό, ο ίδιος επεσήμανε ότι, «Όπως και πέρυσι, μετά τον Μάρτιο, δηλαδή τον Απρίλιο με Μάιο, λόγω χαλάρωσης των μέτρων «Φαίνεται ότι θα χτυπήσει πάλι. Κανένας επιστήμονας δεν είπε ότι την άνοιξη δεν θα υπάρχει πανδημία» τόνισε.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ένα ηχηρό μήνυμα είναι ότι «Η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα».

Από την άλλη ο κ. Καπραβέλος συνέστησε τους εξής λόγους προκειμένου να συνεχίζει να αντιμετωπίζεται η πανδημία και να υπάρχει τοίχος προστασίας, πριν την άφιξη του 5ου κύματος. 

 

  • Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών,
  • πιο θαρραλέα μέτρα lockdown για τους ανεμβολίαστους 
  • ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επίσης, αναφέρθηκε στην 3η δόση του εμβολίου, τονίζοντας ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν παρέχεται προστασία χωρίς την ενισχυτική δόση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις