Breaking news

συμβόλαιο
A

Παρατείνεται η αποχή που έχουν κηρύξει από τον προηγούμενο μήνα οι συμβολαιογράφοι, καθώς αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε η αποχή τους θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχή των συμβολαιογράφων ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, με κύριο αίτημα να αποσυρθεί ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακίνητων», που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2024, καθώς αναγνωρίζουν μόνο το έντυπο συμβόλαιο και τη δια ζώσης υπογραφή.

Σε σχετική ανακοίνωση τους, οι συμβολαιογράφοι σημείωσαν ότι: «Παρά το από 17/11/2023 κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. και την αποδοχή και αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας του «εγχάρτου» και συντασσόμενου ενώπιον Συμβολαιογράφου πρωτοτύπου συμβολαίου ως μοναδικού τρόπου σύνταξης συμβολαιογραφικών πράξεων, εγγυώμενου την ασφάλεια των συναλλαγών κατά τρόπο που συνάδει προς το δικαιικό μας σύστημα, η δημοσιευθείσα στις 7/11/2023 διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων», η οποία και αναφέρεται σε ψηφιακό πρωτότυπο και εν πολλοίς προδιατυπωμένο συμβόλαιο παραμένει ακόμη σε ισχύ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις