Breaking news

patates
A

Φτιάξτε τις πατάτες όπως μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης και θα εντυπωσιαστείτε.

Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να έχετε ένα φανταστικό αποτέλεσμα και μπορείτε να τις γευτείτε χωρίς τύψεις. Με αυτή την συνταγή θα σταματήσετε να τηγανίζεται πατάτες.

Υλικά

  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 100 γρ τυρί παρμεζάνα
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε μικρές κυδωνάτες.

Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μία σακούλα βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και  κλείνουμε καλά την σακούλα.

Ανασηκώνουμε και χτυπάμε δυνατά την σακούλα για να ανακατευτούν πολύ καλά και να κολλήσει η παρμεζάνα πάνω στις πατάτες.

Τις στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους  170 c.

Οι  πιο νόστιμες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις