Breaking news

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα χιονίσει
A

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, θα παρουσιαστούν σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στη χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 και στη νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικά ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις θα παρουσιαστούν σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, με πιθανότητα βράδυ μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση στα ηπειρωτικά τμήματα από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά στο Αιγαίο πιθανό να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Εύβοιας και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τη δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 13, στη δυτική χώρα, στα νότια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 5 έως 15 με 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 18 με 19 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πρόγνωση για την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Προοπτική για τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στο Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις