Breaking news

thessalia
A

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, πάνω από 30 σπίτια παραμένουν τρεις μήνες μετά την πλημμύρα χωρίς νερό στο Χορευτό, ενώ είναι άγνωστος ο τρόπος και ο χρόνος των αποκαταστάσεων στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών ενώ σε πολλές περιπτώσεις χωριά υδροδοτούνται με νερό άρδευσης, καθώς οι πηγές έχουν εξαφανιστεί και το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί πλήρως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημάναμε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποκαταστάσεων τόσο στο κεντρικό εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Οι υποδομές είναι κατεστραμμένες και αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τότε το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει διαθέσιμο νερό ούτε για ύδρευση, ούτε για άρδευση. Ενδεικτικό των καθυστερήσεων είναι ότι μέχρι σήμερα εκτός των αποκαταστάσεων πρόχειρης πρόσβασης στο αγροτικό δίκτυο, δεν έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες μελέτες και κατασκευές ούτε στα χωριά, αλλά ούτε στα παραλιακά μέρη, όπως είναι το Χορευτό και ο Άγιος Ιωάννης.

Η Δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε μια καταγραφή και κοστολόγηση ζημιών ώστε να μπορέσει να βάλει σε προτεραιότητα σημαντικά έργα τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την εξασφάλιση κατοικιών, πόσιμου και ποιοτικού νερού, αλλά και νερού άρδευσης».

Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζεται ότι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το κεντρικό κράτος «έχουν εξαφανιστεί» από το δήμο και δεν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επισκευαστεί το οδικό δίκτυο, θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, θα οριοθετηθούν και θα καθαριστούν ρέματα κ.α.

Επισείει και πάλι τον κίνδυνο να γίνουν δυστυχήματα στο πρόχειρα αποκατεστημένο δίκτυο όπως η εκτροπή του φορτηγού του «ΖΑΓΟΡΙΝ».

Ζητά αποδέσμευση κονδυλίων για να γίνουν γρήγορα οι υποδομές και καταγγέλλει δήμο και κυβέρνηση ότι παίζουν το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών.

Τι ζητά

  • Την άμεση επισκευή του δικτύου ύδρευσης και την σύνδεση σε όλες τις κατοικίες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας.
  • Την άμεση επισκευή του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, την σήμανση και φωτισμό όλων των επικίνδυνων σημείων, την διαγράμμιση και καθαρισμό της τριγωνικής τάφρου και των οχετών, την κατασκευή περιμετρικών στηθαίων ασφαλείας.
  • Την άμεση επισκευή των γεφυρών και κατασκευή νέων, τον έλεγχο στατικής επάρκειας όλων των γεφυρών κατά μήκος του δικτύου.
  • Την άμεση ολοκλήρωση των έργων από τις πλημμύρες του 2018.
  • Την μελέτη και κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων για την προστασία των οικισμών.
  • Την κατασκευή των απαραίτητων έργων εντός της κοίτης των ρεμάτων που διασχίζουν τους οικισμούς και κάτω από αυτούς.».
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις