Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που αντιτίθενται στο «καταστροφικό» νέο νομοσχέδιο, που αφορά στην υπαγωγή του και της ΕΜΥ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, έξω από τη Βουλή, ενώ στις 12 το μεσημέρι, θα παραδοθούν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

Ακόμα, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τους Συλλόγους των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και την ΠΟΕΕΚΙ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στη 1 το μεσημέρι, με σκοπό την  ενημέρωση των πολιτών για το «καταστροφικό» νέο νομοσχέδιο.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε εκ μέρους της ΕΜΥ η κ. Καραπαναγιώτου τονίζοντας πως η μεταφορά της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο στην ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού», καθώς «δεν θα μπορούν οι τεχνικοί μας να πιστοποιήσουν κανένα μετεωρολογικό όργανο στα αεροδρόμια της χώρας». 

Ο κ. Μπούμης, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου επανέλαβε - με τη σειρά του - το αίτημα περί απόσυρσης των επίμαχων άρθρων. Την απόσυρση των επίμαχων άρθρων ζήτησαν από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο κ. Δοξιάδης από την πλευρά της ΕΣΕΤΕΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας), αλλά και η κ. Κωνσταντοπούλου από την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Σύλλογοι Ερευνητών και Εργαζομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατήγγειλαν ότι ο υπουργός όχι μόνο δεν δέχθηκε να συναντηθεί μαζί τους, αλλά δεν παρέλαβε καν τα ψηφίσματά τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις