Breaking news

Ο καιρός στην Αθήνα τα Χριστούγεννα
A

Με ανοιξιάτικο καιρό κάνει την είσοδο του ο πρώτος μήνας του χειμώνα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν και ομίχλες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επιπλέον, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 06 έως 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια της χώρας, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις