Breaking news

Τουρισμός για Όλους και τον χειμώνα
A

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου την προγραμματική συμφωνία για τον β΄ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Ο νέος κύκλος του προγράμματος εισέρχεται από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης προκειμένου να αξιοποιήσει αυξημένους πόρους, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το υπουργείο Τουρισμού.

Αυξάνοντα τα ποσά της επιδότησης και οι δικαιούχοι

Το νέο πρόγραμμα πρόκειται να αφορά περισσότερους δικαιούχους, καθώς θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ στους δικαιούχους που λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό, πρόκειται να προστεθούν νέες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. 

Ακόμη το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι, θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α' κύκλο του προγράμματος.

Τον Ιανουάριο του 2024 αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, με το πρόγραμμα να διευρύνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έρχονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Καταληκτικά, επισημαίνεται ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος διαθέτει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, όπως προβλέπει η νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για τουριστική ανάπτυξη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις