Breaking news

gkagka_mina
A

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των αυξημένων θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, το οποίο απασχολεί τους ειδικούς το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα η ίδια δήλωσε ότι « Έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων από την Ιταλία που είναι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που χάνεται. Το 89% των θανάτων είναι άνω των 60 ετών και είναι σε ανθρώπους με συννοσηρότητες και  γι αυτό και επιμείναμε πάρα πολύ να εμβολιαστούν και κάναμε την υποχρεωτικότητα », χαρακτηρίζοντας "πολύ σημαντικό" το γεγονός ότι ορισμένοι ασθενείς πάνε αργά στο νοσοκομείο τονίζοντας ότι « Πολλές φορές διασωληνώνονται στα επείγονται και καταλήγουν εκεί. Άρα είναι πολύ σημαντικό να δούμε γιατρό ή να πάμε στο νοσοκομείο αν έχουμε συμπτώματα ». 

Σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων προστασίας της πανδημίας η ίδια τόνισε ότι «Νομίζω ότι το περιβάλλον που επιτρέπεται αυτή η πολύ ήπια χαλάρωση, που δόθηκε από την επιτροπή, είναι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα, επίσης, στον κόσμο, το πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος παντού. Άρα, εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες παντού, δεν είναι περίοδος χαλάρωσης».

Όσον αφορά στο ζήτημα των αυξημένων θανάτων επισήμανε τα εξής:

 «Ελπίζω σαφώς ότι οι θάνατοι θα μειωθούν. Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι οι θάνατοι που βλέπουμε είναι ακόμη με Δέλτα, με εποχές που είχαμε ακόμη πολλά κρούσματα, γιατί οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε μεγαλύτερο αριθμό έχουν μείνει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. Σας λέω και πάλι, έχει και σημασία το πώς ελέγχουμε, πώς μετράμε τους θανάτους covid εμείς στην Ελλάδα. Θα σας πω μερικές διαφορές: Η Αγγλία μετά την 28η ημέρα δεν μετράει πια θανάτους covid, εμείς τους μετράμε και τρεις μήνες, δηλαδή εάν κάποιος διασωληνωθεί, μπει στην μονάδα και καταλήξει τρεις μήνες αργότερα, εφόσον μπήκε για covid, μετράτε ως θάνατος covid».

Τέλος συμπλήρωσε «Επίσης, για όποιον λόγο και να έρθει ένας άνθρωπος στο νοσοκομείο, ακόμη και τροχαίο, για οποιονδήποτε λόγο, ένα έμφραγμα, εάν μετρηθεί στο νοσοκομείο που γίνονται rapid test για όλους και μπει στο νοσοκομείο και πάλι το μετράμε ως covid. Η αιτία εισόδου μπορεί να είναι διαφορετική αλλά μπαίνει σε θαλάμους covid και καταγράφεται ως covid, που πολύ πιθανό είναι κάποιο άλλο. Έχουμε, δηλαδή, ανθρώπους με καρκίνο τελικού σταδίου, με αιματολογικά νοσήματα, είναι ο τρόπος που μετράμε λίγο διαφορετικός. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις