Breaking news

Δικηγόροι
A

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, αποφάσισε αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 έως και την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους κύκλους των ελευθέρων επαγγελματικών καθώς ορίζει τεκμαρτό εισόδημα για τη φορολόγησή τους.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την καθολική αποχή από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

  • αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),
  • αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,
  • αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ),
  • αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

Ακόμη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κλήθηκε την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 (3μ.μ.) ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ιδιότητα του δικηγόρου, να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του επίμαχου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, σε Γενική Συνέλευση έχει καλέσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τον τρόπου που θα αντιδράσει στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. 

Δείτε ακόμα: Φορολογικό νομοσχέδιο: Γιατί διαφωνούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις