Breaking news

black friday
A

Σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, είναι η μεγάλη εκπτωτική «γιορτή» της Black Friday, όπου τα καταστήματα εφαρμόζουν συνήθως γενναίες εκπτώσεις. Την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει και η Cyber Monday, όπου αφορά εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές αγορές.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), αποφάσισε να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Tι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για ασφαλείς αγορές.

Οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να:

  • Κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.
  • Οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους, όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Τα δικαιώματα των καταναλωτών:

  • Το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος στις ηλεκτρονικές αγορές εντός 14 ημερών από την ημερομηνία της παραλαβής του.
  • Σε περίπτωση ελαττωματικού ή διαφορετικού προϊόντος από αυτό που ο καταναλωτής έχει παραγγείλει, ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να το αντικαταστήσει με δικά του έξοδα ή να επιστρέψει το ποσό.
  • Η εγγύηση του προϊόντος. Η διάρκεια της νόμιμης εγγύησης είναι δύο χρόνια.

Κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων με αφορμή την Black Friday

Να θεσπιστεί 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς ζήτησε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης σε συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή Black Friday.

O πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Μπελόπουλος δήλωσε ότι οι εταιρίες βγάζουν δισεκατομμύρια, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με τους ίδιους μισθούς, με ωράριο 13 και 14 ωρών, χωρίς ρεπό και άδειες.

Όπως είπε, με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις, όπως η εργασία κάποιες Κυριακές, ο εμποροϋπάλληλος πλέον έχει γίνει δούλος. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις