Breaking news

Περιπολικό αστυνομίας
A

Ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής, ασκήθηκε στον 23χρονο «δράκο» των Εξαρχείων.

Από το 2016 βρισκόταν στην Ελλάδα ο «δράκος» των ΕξαρχείωνΤον Νοέμβριο του 2016, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έφτασε στη χώρα μας ο «δράκος» των Εξαρχείων που συνελήφθη χθες από την ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες και μία 13χρονη.

Ο 23χρονος, σήμερα, άνδρας είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και όπως έγινε γνωστό αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στην χώρα μας παράνομα από τον Απρίλιο του 2021 ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να παραμείνει στη χώρα μας και να συνεχίσει τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου Σύρου από την Αστυνομία, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν στο protothema.gr, ότι ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20 Μαρτίου 2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου και δύο μήνες αργότερα, στις 18 Μαΐου 2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του και με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολούθως, ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία.

Την 1 Απριλίου 2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2 Απριλίου 2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις