Breaking news

Καιρός: Πότε θα μπει «για τα καλά» ο χειμώνας στην Ελλάδα
A

Μία πρώτη «γεύση» του χειμώνα πήραν οι κάτοικοι όλης της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το κρύο να εισβάλει ξαφνικά από τη μία ημέρα στην άλλη και τον καιρό να παρουσιάζει θερμοκρασίες υπό του μηδενός σε ορισμένες περιοχές.

Από τα τέλη του Νοεμβρίου ο χειμώνας αναμένεται να μπει «για τα καλά», με τη διαφορά στη θερμοκρασία να είναι τεράστια, σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο οποίος ήταν ο θερμότερος ιστορικά μέχρι σήμερα.

Αν και είναι νωρίς για ακριβείς προβλέψεις για τον καιρό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι ο χειμώνας δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δόκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλη Σιούτα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ο Δεκέμβριος θα κάνει την εμφάνισή του με μια ψυχρή εισβολή, ενώ από τα μέσα του μήνα θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα πιο χαμηλά υψόμετρα.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια. Ωστόσο, προς τα τέλη του Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου φαίνεται πως επιστρέφουν οι ήπιες θερμοκρασίες», ανέφερε ο κ. Σιούτας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, από σήμερα επιστρέφουν οι νοτιάδες με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). 

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική,  θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν επίσης νεφώσεις που θα αυξηθούν μέσα στην ημέρα, με μεταβλητούς ασθενείς και ανέμους και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από τους 8 στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ θα ευνοηθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις